Българските обувки

За поръчки: 0700 300 54
Goto Up page

Регистрация

Обувки GIDO: Началото

30.03.2015г.

Наскоро ви разказахме за историята на град Пещера като едно от най-емблематичните места за българската обувна промишленост. Именно там стартира и компанията за обувки „ГИДО“ ООД.

Увлечен от най-актуалния за града занаят и въоръжен с много идеи през 1995 година един млад български предприемач решава да основе собствена фирма за дамски обувки, следващи световните модни тенденции. Това начинание се оказва нелека задача поради икономическите условия в страната и не добре развития пазар за обувки. И все пак идеята за създаването на точно този продукт с различна визия и безупречно качество се оказва достатъчно мотивираща, за да превърне всички препятствия само в дребни спънки по пътя към успеха.

Обувки GIDO - Централен офис

Постепенно към екипа на „ГИДО“ се присъединяват млади специалисти, които влагат цялата си енергия, упоритост и въображение в изработката на всяка модна линия с марката GIDO. Моделите се оказват особено успешни, но това е само началото. С разрастването си компанията прави постоянни инвестиции в оборудване и в човешки капитал. Следват години на упорит труд и налагане на бранда GIDO на българския пазар.

Екипът и производственият капацитет на „ГИДО” непрекъснато се разширяват и скоро дамските обувки GIDO се превръщат в една от най-търсените родни марки. След постигнатия успех на българския пазар екипът на „ГИДО” решава да предприеме следващата логична стъпка и насочва усилията си към няколко страни в Европа. Разбира се, „меката на модата” Италия се нарежда сред тях с особен приоритет. “ГИДО“ ООД започва да взима участия в обувни изложения и панаири в Италия, където успява да създаде трайни партньорства с търговци и производители на материали в обувната индустрия.

Към екипа на „ГИДО” се присъединява италиански дизайнер, който, съвместно с българските си колеги, участва в разработването на новите колекции. Модните специалисти имат двоен източник на вдъхновение – от една страна, следват най-актуалните тенденции от световните модни столици, а от друга страна, ги адаптират към предпочитанията на българката, като една от най-стилните и модерни жени в Европа.

Днес семейството на „ГИДО” ООД наброява над 250 служителя, а фабриката се простира на над 3500 м3 разгърната площ. Обувките GIDO са едни от най-търсените дамски обувки у нас, като същевременно близо 80% от производството на фирмата се изнася за европейския пазар.

Това е историята на GIDO. Разказахме ви я не просто за да ви запознаем с дългия път, който сме извървели, а и за да споделим нашите опит и твърдо убеждение, че България е страна, в която с труд, упоритост и доза късмет мечтите се сбъдват!